Suspeses provisionalment les Lligues Nacionals d’hoquei herba

La Real Federació Espanyola de Hockey (RFEH) ha comunicat aquest dijous que suspèn provisionalment totes les jornades de les Lligues Nacionals, degut a “la declaració d’alarma sanitària per part del Govern Central i davant la incertesa del temps de duració de la mateixa”.

La setmana passada, amb les primeres mesures d’endarreriment de la competició, la RFEH va decidir ajornar el campionat durant els propers dos caps de setmana, és a dir el 14 i 15 de març i el 21 i 22, però la decisió presa avui va molt més enllà i ara per ara no hi ha data per a la represa de la lliga. Tant a la Divisió d’Honor Masculina com a la Lliga Iberdrola Femenina quedaven cinc jornades per finalitzar la fase regular.

L’ens federatiu assenyala en el comunicat que “estem en contacte amb el Consell Superior d’Esports, el Comitè Olímpic Espanyol i la Federació Internacional de Hockey perquè ens informin de les novetats respecte als Jocs Olímpics i la FIH Pro League, que ens permetin dissenyar els diferents escenaris de competició en els quals poder-hi treballar”. Tot i així, la RFEH informa que l’objectiu és mantenir la finalització de la competició i no donar-la per acabada.

Carta del president de la RFEH, el català Santi Deó: AQUÍ

FIH Pro League

D’altra banda la Federació Internacional de Hockey ha anunciat que ha estès l’ajornament de la FIH Pro League fins el proper 17 de maig, endarrerint la competició un mes de la data aprovada fa una setmana, que era del 15 d’abril. I és que la propagació de la Covid-19 a tot el món obliga a l’organisme internacional a prendre aquesta nova mesura. El nou calendari es publicarà una vegada s’apropi la data de represa i sempre que l’evolució de l’estat de crisi sanitària transcorri de forma positiva.