T de Teatre torna a Terrassa i celebra els seus 25 anys d’èxit amb “E.V.A”

Amb motiu de la commemoració del seu 25è aniversari, la companyia T de Teatre ha creat “E.V.A”, una comèdia dramàtica sobre quatre històries creuades de quatre excompanyes d’escola –una actriu, una prestigiosa anestesista, una professora d’història i una agent de la propietat immobiliària– que faran reflexionar a l’espectador sobre el dolor físic i l’espiritual. El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) s’ha unit a la celebració i rebrà a la companyia el proper diumenge 18 de febrer a les 18h al Teatre Principal de Terrassa.

L’obra, dirigida per Julio Manrique i interpretada per Rosa Gàmiz, Marta Pérez, Àgata Roca i la terrassenca Carme Pla, porta el nom d’una noia de 25 anys (Carolina Morro) que enfronta les protagonistes pel fet que tenen el doble d’edat. És, en paraules del director Julio Manrique, una història “d’amistats que el temps, inexorablement, aprima o engreixa, però que sempre modifica, o d’aquell concepte de què tant es parla i en la pràctica del qual encara no passem de ser uns aprenents força maldestres: l’empatia”.

“E.V.A” és ja l’onzena creació de la companyia, creada l’any 1991 per cinc joves actrius tot just després de graduar-se en l’Institut del Teatre de Barcelona. El seu primer espectacle, “Petits contes misògins” va ser guardonat amb el Premi de la Crítica de Barcelona a la millor revelació teatral de la temporada i, des de llavors ja ha creat onze espectacles, ha representat més de 2.500 funcions i ha convocat l’assistència de més d’un milió d’espectadors.

La propera obra del CAET és “El traspàs”, una obra dirigida per l’Eloi Falguera que endinsa a l’espectador en un dels episodis més desconeguts de la Guerra Civil. La producció s’estrenarà el proper dissabte 24 de febrer al Teatre Alegria.