Taigua deixarà aquest any els locals de Mina i es traslladarà a un antic concessionari del Segle XX

Abans d’acabar l’any Taigua traslladarà la seva seu al barri del Segle XX. Serà en un local a la confluència del carrer Pare, plaça de Jaume Jové i carretera de Rubí que fins fa dos anys ocupava un concessionari de vehicles Nissan. Al desembre finalitza el contracte de lloguer de cinc anys que l’empresa pública d’aigua va signar amb Mina per fer ús de les seves instal·lacions, al carrer Societat.

La futura seu de Taigua serà de lloguer. Rehabilitar-la costarà 1,8 milions d’euros, que s’amortitzaran en els quinze anys de durada del contracte amb l’estalvi respecte el lloguer actual. Si Taigua paga ara 307.000 euros anuals pels locals de Mina, al local del segle XX en pagarà 137.000, menys de la meitat.

El local té 3.300 metres quadrats repartits en planta baixa i pis. Taigua hi ubicarà les oficines, l’espai d’atenció al públic, el taller i l’aparcament per la flota de l’empresa. El soterrani no està, per ara, inclòs en el lloguer.

La rehabilitació interior costarà 1,5 milions d’euros. Sobre el paviment actual se’n posarà de vegetal i s’eliminarà el fals sostre. Per humanitzar l’espai, de gran alçada, hi haurà unes estructures de fusta on s’hi passaran instal·lacions. L’única intervenció d’obra serà una rampa per fer accessible l’edifici. A l’exterior es destinaran 280.000 euros per aïllar l’immoble tèrmicament i reparar la teulada, que inclourà plaques solars.

La façana exterior es mantindrà blanca a la seva part Est, garantint una continuïtat amb l’Arxiu Comarcal.

Futura seu Taigua Segle XX

 

Futura seu Taigua Segle XX

Futura seu Taigua Segle XX