Taigua recorda els consells que s’han de seguir per fer front a les baixes temperatures

A causa de la previsió de baixes temperatures per als propers dies, Taigua recorda la necessitat de prevenir en la mesura del possible que les instal·lacions interiors d’abastament d’aigua en pateixin les conseqüències.

En aquest sentit destaca la importància de deixar una aixeta oberta amb un petit rajolí d’aigua corrent durant la nit, i recollir l’aigua en banyeres i cubells per tal d’aprofitar-la posteriorment, “Abrigar” els comptadors, sobretot si són individuals, amb papers de diari, llana de fibra de vidre o altres materials aïllants.

En cas de rebentament d’alguna canonada interior o del comptador, Taigua recorda que cal tancar alguna de les aixetes de pas, ja sigui la del propi comptador o de la instal·lació general de l’habitatge. En cas de que no es pugui tancar l’aigua pels seus propis mitjans o l’avaria sigui del comptador, cal avisar a Taigua per tancar l’escomesa i caldrà que els usuaris contactin un instal·lador autoritzat per a la reparació de l’avaria.

Si es gela la canonada d’aigua o el comptador, es pot intentar abocar aigua calenta o projectar aire calent per tal de restablir el servei, ja que la incidència, en la majoria dels casos, es troba en les instal·lacions interiors i no a la xarxa de distribució.

Finalment, Taigua recorda que si es rebenta el comptador els usuaris hauran de trucar al servei d’urgències de Mina, ja que és amb aquesta companyia amb la que tenen contractat el lloguer o manteniment del comptador.