Talent Escac en la nova estrena de Netflix, ‘Hogar’, dels germans Pastor

En aquests dies de confinament, la ficció ens permet evadir-nos dels moments difícils que estem passant. A banda de ser una distracció, el cinema sempre ens ha ofert aquesta possibilitat, ara potser més necessària per digerir les dificultats que estem vivint. Segurament per això, el consum de televisió (bé sigui per internet, canals tradicionals o plataformes) aquests dies està tenint xifres de rècord.

Les possibilitats són gairebé infinites i avui us en destaquem una amb accent local. Els germans David i Àlex Pastor (un d’ells graduat de l’Escac i responsables de títols com ‘Els últims dies’ i ‘Infectats’) acaben d’estrenar a Netflix la seva darrera pel·lícula ‘Hogar’. Es tracta d’un thriller protagonitzat per Javier Gutiérrez, Mario Casas i Bruna Cosí que, segons els autors, explora el desig, l’ambició i la bogeria que s’amaga a sota de la plàcida aparença de la vida quotidiana.

La pel·lícula compta amb diversos graduats i alumnes de diferents departaments de l’Escac. Destaquen els noms de Pau Castejón de DoP, Martí Roca en el muntatge, Sylvia Steinbrecht com a directora d’art, Alex Villagrasa com a supervisor d’efectes visuals, Oriol Tarragó en el so.

Hogar’ explica la història de Javier Muñoz, un executiu publicitari d’èxit que, després d’un any a l’atur, es veu obligat a deixar el pis on viu amb la seva família perquè ja no en pot assumir les despeses. Un dia, Javier descobreix que encara conserva un joc de claus del seu antic apartament i comença a espiar la jove parella que ara hi viu. D’aquesta manera, comença a infiltrar-se a la vida dels nous propietaris, decidit a intentar recuperar la vida que ha perdut.