Tall d’autopistes i intent d’ocupar Hisenda en la manifestació del 18-O a Terrassa

Un intent d’ocupar la delegació de Terrassa d’Hisenda i el tall de les autopistes C-58 i C-16 ha estat les incidències més destacades de la mobilització organitzada pel Comitè de Vaga del 18 d’octubre.

El Vapor Ventalló ha estat el lloc de trobada a les 10 del matí com a punt de partida d’una manifestació que inicialment ha aplegat un miler de persones, segons la policia, però que posteriorment s’ha anat incrementant. Abans de començar la mobilització s’ha llegit un manifest i s’ha convidat la ciutadania a secundar la vaga.

Els manifestants s’han dirigit pel carrer Sant Pere, Raval de Montserrat i Rambla d’Ègara. A mesura que anaven passant, alguns establiments comercials baixaven les persianes.

El moment més tens s’ha viscut a la delegació de l’Agència Tributària, al carrer Vinyals, on una desena de manifestants han intentat ocupar-la. Uns 30 policies entre Mossos d’Esquadra i Municipal han fet fora a les persones que havien accedit. Una agent ha resultat ferida en dos dits al tancar la porta de la delegació.

Posteriorment els manifestants s’han dirigit cap els jutjats, on han passat de llarg davant la forta presència policial. Una policia, però, que no ha evitat que es tallés el trànsit a la intersecció de les autopistes C-58 i C-16 durant una hora aproximadament.

Un cop acabat el tall de trànsit en els dos sentits de la marxa, els manifestants, ja amb un nombre més reduït, han decidit tornar enrere fins arribar al Raval de Montserrat, on han dissolt la mobilització sense més incidències.