Tallen la circulació de FGC a Sant Cugat per exigir l’alliberament dels polítics empresonats

Una trentena de membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Sant Cugat ha tallat aquest divendres al matí la circulació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en tots dos sentits al seu pas per la ciutat. Amb aquesta acció el comitè exigeix l’alliberament del vicepresident i els consellers cessats empresonats aquest dijous per ordre de la jutgessa de l’Audiència Nacional (AN), Carmen Lamela.

La interrupció de la circulació ha començat poc després de dos quarts de vuit del mat, s’ha allargat durant 15 minuts i ha provocat retards de 20 minuts.

A la concentració els manifestats també han demanat que s’aturin els ‘atemptats als drets i les llibertats del poble’. L’acció se suma a la cassolada a la plaça d’Octavià i a la cercavila pel centre de la ciutat que aquest dijous a la nit ha protagonitzat l’entitat.

La decisió de Lamela d’enviar vuit membres destituïts del govern a presó ha provocat més mobilitzacions a Sant Cugat. Aquest dijous a la tarda unes 3.000 persones es van reunir davant el consistori per exigir la llibertat dels empresonats i reivindicar el govern cessat com a poder legítim de Catalunya.

Els Gausacs van aprofitar la ben entesa per fer un pilar de quatre dedicat als ‘presos polítics’ i, en especial, a Raül Romeva, membre de la colla castellera.