Mitja Marato 2022 BaĚnner

Talls de trànsit i punt de vacunació amb motiu de la Mitjà Marató d’aquest diumenge

Aquest diumenge al matí Terrassa acollirà la 22a Mitjà Marató i la XVI Cursa Santi Centelles. Com és habitual, la celebració de les dues proves provocarà alteracions al trànsit i al transport públic de la ciutat. Però aquest any, a més, també implicarà la instal·lació d’un punt de vacunació contra la covid-19.

En concret, l’espai s’habilitarà a l’inici del Parc dels Catalans, on hi haurà l’anomenat “village” amb els serveis i carpes dels patrocinadors de les proves. El CatSalut, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i l’Assemblea Local de Creu Roja Terrassa, ha decidit instal·lar aquest punt de vacunació aprofitant l’avinentesa de la celebració de la cursa. L’horari serà de 10h a 13h i el punt es podrà localitzar fàcilment per una banderola blava amb la indicació “Punt de Vacunació Covid”.

L’objectiu és vacunar majors de 12 anys i subministrar dosis de reforç als majors de 18 anys. En aquest darrer cas, però, els majors de 30 anys la poden rebre a partir dels cinc mesos des que van rebre la segona dosi. Els d’entre 18 i 29, a partir dels vuit mesos.

També hi ha temps específics per inocular la dosi de reforç entre els qui han patit la malaltia. Els majors de 65 anys, tan bon punt s’hagin recuperat, i els de 65 anys o menys, quatre setmanes després d’haver estat declarats positius. En tots els casos, per vacunar-se serà necessari mostrar el DNI i la targeta sanitària.

El trànsit, alterat de 6.15h a 14h

Pel que fa als talls de trànsit, a partir de les 6.15h ja quedarà tancat l’accés de vehicles a la Rambla d’Ègara entre la carretera de Martorell i la plaça d’Enric Granados. Aquest tall inclou també els carrers transversals del tram.

La circulació quedarà prohibida des del Doré al Portal de Sant Roc fins que s’hagi retirat la infraestructura de les curses un cop acabades, aproximadament a les 14h. També quedaran restringits al trànsit tots dos sentits del Passeig del Vint-i-dos de Juliol, entre la Rambla d’Ègara i els carrers d’Almeriai de Sant Damià. En aquest cas, serà només mentre hi passin les curses i a les 11h ja hi quedarà totalment restablert el trànsit.

Com a mesura de seguretat, la resta de carrers adjacents al recorregut de les curses també es poden tallar al trànsit en algun moment del matí, però només mentre hi passin els corredors. Els autobusos urbans que coincideixin amb el trajecte de les proves també modificaran el seu recorregut.

En aquest mapa es pot consultar el recorregut de la cursa i les afectacions al trànsit. En aquest altre, les vies alternatives.