TANU fa balanç sobre la situació dels infants acollits

Fa quasi dos mesos que va esclatar la guerra entre Ucraïna i Rússia. El passat 8 de març van arribar a Terrassa noranta-dos nens i nenes de la ciutat de Níkopol amb sis monitores gràcies a TANU. Sense corredors humanitaris, amb intuïció i incertesa per saber què es podrien trobar. Marxen a correcuita per l’explosió de la central nuclear que tenen a tocar. Montse Ortega és membre de TANU i va estar a Polònia esperant l’arribada dels nens i les nenes.

Cinc dies d’un viatge agònic fins a arribar a Terrassa. Uns infants sans i estalvis, però molt cansats i amb els estralls que implica marxar de la teva terra per no saber quan tornar. Són 87 famílies de Terrassa i ciutats catalanes les que els acullen.

La resposta municipal i estatal és màxima i la implicació voluntària per part dels ciutadans es admirable. Per facilitar tots els tràmits, la DGAIA ha contractat una empresa externa per fer totes les gestions. A més a més, l’associació ha pogut obtenir dos habitatges; un per infants i l’altre per les monitores i els monitors que els han acompanyat.

No obstant això, no tots aconsegueixen arribar, les mares són encara allà. Sobrevivint. Gràcies al projecte Tot Cor de TANU. Tenen un rebost ple de menjar i productes de primera necessitat. Cada quinze dies els fan arribar una bossa amb el necessari per subsistir. El perill és a tocar (d’aquestes famílies).