TeC critica el que considera “indefinició” en la planificació educativa per part de l’equip de govern

Terrassa en Comú ha emès un comunicat en què es mostra crítica amb l’Ajuntament de Terrassa després del recent episodi sobre el futur de les dues línies de P3 a les escoles Abat Marcet i França. Des de la formació recorden que el 16 de gener l’alcalde, Jordi Ballart, i la regidora  Teresa Ciurana van reunir-se a Barcelona amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló. Una trobada que, diuen, volia fer palesa “la corresponsabilitat entre el Departament i l’Ajuntament” en l’àmbit educatiu. Tres setmanes després, Bargalló visitava Terrassa i anunciava la dotació de 300 mil euros de les arques municipals per a la construcció d’un nou institut-escola, el Sala i Badrinas, una bona mostra d’aquesta entesa. Per a TeC, però, això es trenca quan Educació anuncia l’eliminació de dues línies de P3 a les escoles Abat Marcet i França. Des de la formació política es critica que l’Ajuntament “va trigar dos dies a fer pública la seva postura oposant-se a la seva eliminació per mitjà d’una declaració institucional que volia que signessin la resta de forces polítiques”. Afegeix, a més, que tot i que finalment les línies de P3 es mantindran, resulta “difícil de creure que, si és certa aquesta relació fluida, l’Ajuntament no conegués les intencions del departament prèviament ni posteriorment”.

Per a Terrassa en Comú l’equip de govern ha de respondre encara a moltes preguntes en l’àmbit educatiu. Com, per exemple, “com absorbirà la ciutat la cada cop més creixent matrícula viva si l’aposta per la xarxa pública és tan voluble com estem veient? On estan les accions per impulsar la baixada de ràtios, o es queden en simple promesa electoral? Com està lluitant Terrassa contra la segregació escolar? Quan arribin les retallades (que tard o d’hora arribaran), no seria lògic deixar de concertar una línia de l’escola privada?”

TeC lamenta que no hi ha hagut cap pronunciament per part del govern municipal respecte al Nou Decret d’Admissions, una de les actuacions contemplades al Pacte Contra la Segregació Escolar signat per l’Ajuntament de Terrassa que inclou la possibilitat, ara inexistent dins l’ordenament jurídic, d’eliminar línies de la concertada des d’abans la preinscripció. Per a TeC, “no té cap sentit perdre un recurs públic i seguir concertant. La concertada no és un dret, sinó una solució al dèficit d’escoles públiques que s’ha cronificat i ha acabat pervertint el sistema”. Terrassa en Comú considera que Terrassa pateix “una veritable emergència social, amb una segregació escolar que la situa al primer lloc del rànquing de ciutats amb majors desequilibris, i després d’anys d’immobilisme, res no sembla avançar”.

Finalment, la formació critica la “indefinició en la planificació i la manca absoluta d’una aposta clara per l’escola pública”.