TeC demana el suport de l’Ajuntament a la proposta d’augmentar el salari mínim interprofessional

Terrassa en Comú ha presentat acord de Junta de Portaveus perquè l’Ajuntament de Terrassa manifesti el seu suport a la proposta d’augmentar el salari mínim interprofessional a 900€ per l’any 2019. Un suport que ve després que el passat 11 d’octubre el govern de l’Estat espanyol i Podemos van signar un acord important per aprovar els pressupostos generals de l’estat. Entre les diferents mesures que es van acordar, volem destacar per la seva afectació directa a la butxaca dels treballadors i treballadores, la pujada del Salari Mínim Interprofessional de 735 a 900€.

TeC considera que l’SMI és una potent eina social que pot contribuir significativament a prevenir la pobresa al treball i fomentar un creixement salarial general més dinàmic. Per això, afegeix, han de ser salaris que garanteixin als treballadors i treballadores un nivell de vida digne i la satisfacció de les seves necessitats i les de les seves famílies, com s’estableix en el “Pilar Europeo de los Derechos Sociales”. Per aquest motiu, diuen des de TeC, es fa imprescindible la pujada de la quantia del Salari Mínim pel 2019 a 900 euros/mes, 164 euros més al mes que el 2018.

Terrassa en Comú creu que aquesta mesura i d’altres que es recullen a l’acord sobre els pressupostos generals de l’Estat “són un primer pas per revertir les polítiques austericides del PP. És l’hora que la política i l’economia es posin al servei de la ciutadania. És urgent revertir les cicatrius de l’austeritat, cosir i reduir la desigualtat social, la precarietat i la pobresa, recuperar el pacte amb la ciutadania, i una de les claus per fer-ho possible està als Pressupostos Generals de l’Estat”. La voluntat política d’un Gover, conclouen, es manifesta sempre als seus pressupostos, “ja que són la principal eina per demostrar les prioritats d’actuació que contribueixen al canvi social”.

Per a TeC “és l’hora de demostrar que la política pot millorar el dia a dia de les persones, que és possible construir consensos sobre allò que creiem imprescindible com a societat. No podem permetre’ns el luxe de desaprofitar cap oportunitat de millorar les condicions de vida de la majoria, i en aquest cas, no ens podem permetre no donar suport a l’augment del Salari Mínim Interprofessional a 900 euros/mes”.