TeC exigeix al Ministre de Foment que autoritzi a salpar el vaixell d’Open Arms

Terrassa en Comú ha presentat un acord de Junta de Portaveus per exigir al Ministre de Foment que autoritzi a salpar el vaixell Open Arms del Port de Barcelona per poder continuar amb les tasques de salvament i rescat de vides al Mediterrani. Des del passat 14 de gener el vaixell de rescat de l’ONG resta bloquejat sense autorització per salpar i desenvolupar les seves tasques de rescat. La capitania general dependent del Ministeri de Foment, segons Terrassa en Comú, ha denegat l’autorització de salpar “per motius estrictament polítics i sense cap relació amb les condicions del vaixell i la tripulació”.

TeC recorda que l’ONG Activa Open Arms ha salvat al llarg dels últims anys milers de vides al Mediterrani en les seves dues principals missions a Lesbos i al Mediterrani Central. Una tasca que des de TeC es veu com ” imprescindible, necessària, justa i admirable”. L’agrupació municipal, a més, recorda que l’organització Open Arms rebrà la medalla d’Or de la ciutat de Barcelona la setmana entrant.

L’acord de TeC demana al president del Govern d’Espanya que exigeixi als estats de l’Europa mediterrània “obrir els seus ports als vaixells de rescat, acollir les persones naufragades i prendre el compromís i establir mesures necessàries per garantir el dret humà a l’asil”. Per a Terrassa en Comú els governs, els estats i la Unió Europea “no poden impedir a la ciutadania organitzada fer allò que en realitat haurien d’estar fent ells, protegir i salvaguardar els drets humans fonamentals com el de la vida i el de l’asil”. Les polítiques migratòries europees, conclouen, “estan condemnant milers de persones cada any a morir ofegades a les aigües del Mediterrani”.