TeC i ERC-MES assenyalen el PDeCAT pel trencament de les negociacions

En uns dies en què quan es parla de política també es parla molt del relat, TeC i ERC-MES n’han explicat un, després de les negociacions fallides per un govern de canvi. Ho han fet en dues rodes de premsa, una després de l’altra, però que, pel que fa al contingut, han estta paral•leles. Tan el portaveu dels comuns, Xavi Matilla, com dels republicans, Isaac Albert, han subratllat aspectes que ja van deixar anar al ple de presa de possessIó: la crítica als regidors que han dit que plegarien i el seu suport al candidat del PSC; el suport de Ballart, ja com a exalcalde, a Alfredo Vega; que el nou alcalde prengui possessió sense saber qui formarà part del nou govern; i la utilització dels presos polítics per part de Sàmper, han dit, per justificar la seva demanda d’entrar a un govern alternatiu.

Però el que s’esparava era que diguessin per què els quatre grups van estar reunits més de sis hores per no arribar a un acord. Les explicacions han apuntat al PDeCAT i a Miquel Sàmper.

Tant Albert com Matilla han explicat que havien incorporat al programa que estaven preparant punts proposats pel PDeCAT, sobretot de les tres àrees que havien portat a l’Ajuntament: Esports, Qualitat Democràtica i Desenvolupament Econòmic. I que fins i tot s’havia parlat d’una comissió en què hi serien els demòcrates per anar seguint aquests temes. Si PDeCAt volia entrar al govern, per què TEC i ERC, no ho van considerar? “Per la ciutadania és poc creïble que un partit que aposta per un projecte amb unes característiques concretes, dos anys i mig després sigui capaç de postul·lar-se per un altre que pretén ser alternatiu al que hi havia”, ha explicat Matilla. Albert, per la seva banda, ha dit que “el PdeCAT en aquest govern tenia poc sentit, pel govern que s’anava a fer i fins i tot per a ells.”

Tant els comuns com els independentistes consideren que si al final Sàmper va seguir un mandat de l’assemblea que no compartia, el que hauria de fer és dimitir. Del nou govern, Matilla ha dit témer que sigui regressiu en algunes qüestions, com l’aigua, i que busqui acords amb Ciutadans i, fins i tot, ha dit, amb el PDeCAT.