TeC lamenta la falta de diàleg del govern i anuncia el vot en contra a les ordenances fiscals

Terrassa en Comú votarà en contra de la proposta de l’equip de govern d’ordenances fiscals en el ple de dimarts. Lamenten que aquest any no hi ha hagut converses prèvies ni diàleg amb l’oposició i tot s’ha fet, diuen, amb excessiva precipitació.

Els comuns es van abstenir en la votació inicial de les ordenances del 2015 i del 2016 després que el govern acceptés propostes seves que, després, no s’han acabat de posar a la pràctica. Per exemple, el pla de carrers principals, el pla integral dels polígons industrials, el foment del comerç de proximitat o la constitució d’un equip d’estratègia per a grans temes de ciutat.

Xavi Matilla es conscient que aquesta setmana es pot obrir un nou escenari em la política municipal si el PDeCAT trenca el pacte de govern o si Jordi Ballart estripa el carnet del PSC i abandona l’alcaldia com va prometre en cas que el PSOE votés a favor de l’article 155 de la Constitució.

El líder dels comuns, però, no s’atreveix a fer hipòtesis de futur fins que algun dels dos partits al govern no faci cap moviment. Amb tot considera que aquest bipartit està en fallida tècnica i que ja no té recorregut alhora que acusa Jordi Ballart de no està liderant la ciutat. L’únic balanç positiu que Terrassa en Comú fa del govern és la municipalització de l’aigua que, precisament, ha proposat l’oposició.