TeC obre un període de reflexió per reconnectar amb la ciutadania

5 dies després de la derrota electoral, Terrassa en Comú ha explicat les conclusions que la seva formació ha extret després de reunir-se el plenari i la coordinadora.

El portaveu i regidor en funcions, Xavier Matilla, acompanyat d’altres membres de la candidatura, ha felicitat Tot per Terrassa per la victòria i per haver arrossegat vots de totes les formacions, connectar emocionalment amb la ciutadania i generar expectativa de canvi. Matilla espera que aquesta il•lusió es materialitzi en una realitat, en un canvi de progrés i per a tots els barris.

Els comuns han reconegut que passar de ser la primera força de l’oposició, amb 6 regidors, a no tenir-ne cap, és el pitjor resultat possible. Que ha estat un cop dur i imprevist i que la divisió interna els ha perjudicat.

Asseguren però, que l’espai i projecte polític de TeC continua tenint sentit. Per això, a la tardor, la coordinadora local haurà d’escriure el full de ruta que seguirà la formació durant els propers 4 anys. La reconnexió amb la ciutadania serà, diu, un punt clau.

Sobre el possible pacte TxT i ERC, Matilla diu que té sentit però, que després d’un temps de rodatge, el nou govern haurà de demostrar que les promeses es tradueixen en polítiques. TeC serà exigent i en farà seguiment, diu.

Matilla també ha expressat el seu suport a les companyes de la CUP que tampoc han aconseguit cap regidora.