TeC qualifica “d’inacceptable” i “d’insult a la ciutadania” la pujada de la taxa de residus

TeC no donarà suport a les ordenances ni als pressupostos si el govern municipal no rectifica la pujada de la taxa de residus. El líder de la formació, Xavi Matilla, qualifica la proposta de l’equip de govern d’incrementar el rebut un 6% als particulars i un 3% als comerciants, d’inacceptable i, fins i tot, d’insult a la ciutadania.

Matilla recorda que en el passat ple extraordinari de setembre sobre residus i neteja, els 6 grups de l’oposició van reprovar la gestió de l’equip de govern en aquesta matèria. Per això, demana primer un compromís per implementar els acords d’aquella sessió, canviar els mecanismes actuals i, després, pujar els impostos.

El portaveu dels comuns afirma també que la partida per a neteja i residus ha crescut en els últims exercicis de 17 a 22 milions d’euros. Que ara, pel 2019, es contemplen gairebé 3 milions més fins arribar als 25. Amb l’increment de la taxa es recaptarien uns 600.000 euros, diu Matilla. Per això, TeC creu que el govern municipal té marge per reprioritzar altres partides o trobar aquests recursos d’altres àmbits sense tocar la butxaca dels contribuents.

TeC espera que en les properes comissions, previstes per al 15 i el 25 d’octubre, i en les reunions bilaterals o multilaterals, hi hagi marge per a la negociació i que el govern municipal, finalment, al ple extraordinari del dia 30, hagi fet marxa enrere.