TeC reclama un canvi de paradigma del món local per garantir el dret a l’habitatge

Cal un canvi de paradigma des del món local per provocar un punt d’inflexió en les polítiques municipals que permeti acabar amb la vulneració del dret a l’habitatge. Aquest és el missatge de Terrassa en Comú, que aquest dimarts ha presentat les seves propostes per avançar en aquest àmbit.

Denuncien la inactivitat del govern socialista durant aquest mandat i presenten una seixantena de mesures per revertir la situació. Destaquen la creació d’un observatori local d’habitatge, un servei d’intervenció en desnonaments, l’aplicació immediata del 30% de cessió obligatòria d’habitatges de nova construcció o grans rehabilitacions i un pla de xoc per incrementar en un 15% el parc d’habitatge públic a Terrassa.

TeC ha rebut avui el suport de la responsable de polítiques d’habitatge de Barcelona en Comú. Lucia Martín ha criticat que el país arrossega un bagatge de polítiques nefastes, que han afavorit la compra enlloc del lloguer i l’entrada de fons voltor al mercat. Per això, exigeix un govern valent per canviar-ho tot.

Segons els comuns, a Terrassa hi ha 800 famílies que esperen vivenda de la taula d’emergència i més de 5.000 que sol·liciten un habitatge de lloguer social.