TeC també ha anunciat una moció per millorar la qualitat de vida de la gent gran, al ple ordinari d’octubre

35.000 terrassencs i terrassenques tenen més 65 anys i l’envelliment de la població serà un dels reptes dels propers anys. Davant la manca de dades oficials sobre la situació d’aquestes persones i les seves necessitats reals, el grup municipal de Terrassa en Comú ha anunciat una proposta de resolució que es presentarà al ple ordinari d’octubre sobre aquesta qüestió.

La moció demana elaborar una radiografia acurada de la situació d’aquest segment de la ciutadania per poder implantar politiques públiques que millorin la seva qualitat de vida.

Així, entre els acords de la moció figura elaborar un informe detallat sobre el dèficit de places residencials públiques, posar en marxa una taula bilateral Ajuntament-Generalitat per poder treballar amb antelació les necessitats i implementar un pla de xoc contra les llistes d’espera d’aquestes places públiques.

La moció també demana desplegar el programa Sempre Acompanyats al districte 1 en un termini màxim de 4 mesos i, a tota la ciutat, abans que acabi el 2019. Finalment, els comuns volen que la Generalitat reprengui les activitats i cursos gratuïts destinats a la gent gran que es van suspendre fa uns mesos als Casals que aquesta administració gestiona a la ciutat.

El regidor Xavi Martínez, ha afirmat que les darreres dades oficials són de 2005 i diuen que hi ha 1.190 places de residència públiques. La formació calcula que en farien falta un miler més.