TeC teixeix aliances amb Barcelona per posar Terrassa a la zona 2

Davant l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat-Vallparadís Universitat, Terrassa en Comú ha denunciat el greuge comparatiu i la injustícia que representa per a la ciutat estar a la zona 3 tarifària.

L’alcaldable de la formació, Xavier Matilla, ha assegurat que el PSC ha estat incapaç de revertir aquesta situació, tot i que ha governat a l’Ajuntament, a Barcelona, a la Generalitat i a la Diputació.

Per això, els comuns afirmen que cal un canvi de govern, amb gent nova i amb noves idees, que sigui capaç, diuen, de teixir noves aliances metropolitanes i que estigui present també a l’ATM (on es prenen les decisions).

De fet, Matilla, ha assegurat que si guanya l’alcaldia a Terrassa i Ada Colau, a Barcelona, s’obrirà una solució per a aquest tema perquè ja n’han parlat. El problema diu, és que a l’ATM ha de pensar per a tota la regió metropolitana i que actualment hi ha un 60% de participació de la Generalitat i un 40% dels ajuntaments.

Acompanyat per Agnès Petit i Òscar Monterde, Matilla ha reclamat també altres infraestructures que millorarien la mobilitat: l’estació Terrassa Oest, la de Can Boada-La Maurina de Renfe i soterrar un altre tram d’aquesta línia quan passa en paral•lel al Passeig 22 de Juliol, entre Can Boada i Ca n’Aurell (concretament entre el carrer Josep Trueta i el Pont de Vacarisses).