TeC veu una “jugada política molt poc ètica” en la convocatòria per a la gestió del servei de busos

Davant el ple extraordinari que tindrà lloc dilluns 21 de gener i que tindrà com a únic punt a l’ordre del dia l’aprovació de l’inici de l’expedient de contractació de la concessió del servei de titularitat municipal de transport públic col·lectiu i urbà de viatgers de Terrassa, el grup municipal de Terrassa en Comú ha avançat el seu posicionament crític amb la mesura.

En aquest sentit, des de TeC recorden que el PSC “ha tingut 4 anys per adjudicar adequadament el servei públic d’autobusos de la nostra ciutat” i que, aprovar ara, al darrer moment de mandat, “els plecs del concurs de contractació i que hagi de ser el pròxim govern qui adjudiqui amb els criteris que ells deixin definits, és una jugada política molt poc ètica”. Els comuns recorden que es tracte d’un contracte de 190 milions d’euros que defineix com serà el servei d’autobusos durant els 10 anys vinents. Per a TeC, “aprovar aquestes condicions sense haver treballat un consens ampli com requeria i al final del mandat és propi d’aquells que no han fet la feina que els hi tocava i a l’últim moment intenten aparentar haver fet quelcom”.

Una aprovació que l’equip de govern del PSC farà pactant amb C’s i PdeCAT. Dos partits que, exposa la TeC, no van donar suport al Pla de Mobilitat de la ciutat i que “prioritzen un model de mobilitat fonamentat en el transport privat en detriment del transport públic”. Aquesta és una decisió, conclouen des de TeC, que “anteposa els interessos electorals del PSC (i dels que els hi donen suport) als de la ciutat i que traeix els grans acords que existeixen per avançar cap a una mobilitat més justa i més saludable”.