TeC vol crear Terrassa Energia, una operadora d’electricitat pública

Primer va ser l’aigua. Ara, l’electricitat. Terrassa en Comú vol que la ciutat lideri un canvi de model energètic, deixant de banda l’oligopoli dels combustibles fòssils i acostant-se a un paradigma descentralitzat, més democràtic i que lluiti contra el canvi climàtic. Sota aquestes premisses, TeC proposa la creació d’una empresa pública que comercialitzi electricitat.

S’anomenaria Terrassa Energia i operaria sota 5 principis: amb energia cent per cent renovable, afavorint la descentralització de la producció i l’autoconsum, reduint costos per a les famílies i les empreses; facilitant i garantint l’accés a aquest recurs i reduint l’impacte mediambiental.

L’operadora seguiria l’exemple de Barcelona Energia, creada a la ciutat comtal ara fa 5 mesos. Dóna servei a aquell Ajuntament però també a un miler de clients (particulars, comerços i empreses).

Ajustant la potència i amb la millor tarifa segons les necessitats, cada família pot rebaixar la factura: uns 100 euros menys cada any, ha dit Badia.