TeC vol crear una Casa dels Feminismes i de les polítiques LGTBIQ

Que la revolució que han començat les dones als carrers el 8 de març i la resta de dies de l’any, entri a l’Ajuntament. Amb aquest objectiu, Terrassa en Comú concorre a aquestes eleccions amb una llista amb més candidates que candidats i on la mirada feminista està present a tota la campanya, començant pel lema.

El seu programa electoral recull 68 propostes feministes i de polítiques LGTBIQ de 8 àmbits (cultura, esport, coeducació o urbanisme, per exemple). Entre elles, crear un observatori de gènere que avaluï la implementació de les polítiques o que el pressupost municipal tingui una mirada feminista. Destaca la creació d’una Casa dels Feminismes i de les polítiques LGTBIQ, un espai cèntric i agradable on aquests moviments puguin trobar-se.

Rosa Maria Fernández, que al 1991 va ser la primera regidora de la dona de tot l’Estat espanyol, tanca la llista. La històrica dirigent reclama que aquesta cartera depengui directament d’alcaldia, com al principi, i que estigui al mateix nivell que la resta.

A l’acte, a més del cap del llista, Xavier Matilla, també ha assistit Nerea Beltran, número 8 dels comuns i la candidata més jove.