TeC vol potenciar l’activitat cinematogràfica a la ciutat

Terrassa en comú presentarà al ple de juny una proposta de resolució per incrementar el retorn social, cultural i econòmic del Parc Audiovisual. Consideren que cal potenciar tota la ciutat com a lloc de rodatge més enllà dels llocs de rodatge habituals i demana que el Terrassa Film Office ampliï les localitzacions que s’ofereixen.

La proposta demana que s’obri una línia d’assessorament a productores cinematogràfiques i que el Parc Audiovisual pugui oferir una bossa de professionals terrassencs.

Terrassa en comú presenta dues propostes més. Una que demana un augment dels pressupost, tant de l’Estat com de la Regidoria de Polítiques de Gènere, destinat a la lluita contra la violència domèstica. I una, fusionada amb la que presentava ERC-Mes en el mateix sentit, per la creació d’instruments de concertació amb ens locals per la rehabilitació d’habitatges destinats al lloguer.

Els comuns presenten al ple quatre acords de junta de portaveus. Un de suport al poble palestí en els 50 anys d’ocupació israeliana, un de suport a la caravana d’Obrim Fronteres, un per demanar que les empreses catalanes que operen a l’exterior respectin els drets humans i un en motiu del dia de l’orgull LGTBI.

Terrassa en Comú votarà en contra de la proposta del PP per garantir l’Estat de dret, la democràcia i la legalitat perquè la troben partidista i planteja un debat binari. En canvi no diuen si donaran suport a la proposta d’acord de junta de portaveus del PSC de rebuig al procés d’indepèndencia i per buscar un acord de reforma constitucional. El vot dels comuns, l’únic incert, serà decisiu i amb la seva l’abstenció n’hi ha prou per a què s’aprovi.