TeC vol que Alfredo Vega reclami al nou govern de Pedro Sánchez la derogació de la LRSAL

Terrassa en Comú vol que l’alcalde Alfredo Vega, en nom de l’Ajuntament de Terrassa, sol·liciti de forma urgent al nou govern de Pedro Sánchez la immediata derogació de la LRSAL, la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local.

Els comuns recorden a Vega la seva reiterada oposició a la coneguda com a Llei Montoro mentre el Partit Popular ha estat al poder a Madrid. Per això, ara li exigeixen el mateix posicionament davant del nou govern socialista. Ho faran al proper ple amb una proposta d’acord de junta de portaveus.

Des del grup municipal al·leguen que la LRSAL ha suposat per als ajuntaments una retallada competencial sense precedents i un important retrocés sobre els serveis que presten les corporacions locals, així com un greu atac a l’autonomia municipal.

Terrassa en Comú vol acabar amb les limitacions imposades en l’aplicació del superàvit dels consistoris que, si no hi ha canvis, només es pot destinar a eixugar deute i a inversions financerament sostenibles. Amb la derogació, els comuns proposen invertir aquests diners a Terrassa, principalment, en habitatge de lloguer social, polítiques de gèneres, beques menjador i ajudes als subministraments.