Tecnologia innovadora per fabricar vehicles elèctrics més eficients

Un equip d’investigadors del Campus de la de la UPC a Terrassa ha dissenyat una tecnologia basada en  l’aprofitament energètic dels camps magnètics que generen els motors elèctrics. Es tracta d’ una cadena de tracció amb motors que es mouen gràcies a la combinació de les forces magnètiques. Aquesta innovació permetrà fabricar vehicles elèctrics més econòmics, robustos i eficients i representa un important avenç cap a la fabricació a gran escala de vehicles elèctrics interurbans.

El centre de recerca Motion Control and Industrial Applications (MCIA), juntament amb el Centre Tècnic de SEAT i Mavilor, ha desenvolupat aquesta nova tecnologia.

El grup MCIA de la UPC a Terrassa dissenya tecnologia innovadora per fabricar vehicles elèctrics més eficients  i en el marc del projecte de recerca i desenvolupament EV Propulsion System.

En el projecte han treballat més d’una dotzena de professionals entre investigadors i enginyers, i els resultats del projecte han obert noves línies de col·laboració pel que fa als esquemes de control, dissenys mecànics i procediments de fabricació de motors elèctrics.