Teixidors guanya espai, visibilitat i capacitat productiva amb el trasllat al Condicionament

Al desembre el taller Teixidors va traslladar la seva activitat a l’antic Condicionament. Aleshores no es van inaugurar les noves instal·lacions degut a la situació epidemiològica i no ha estat fins aquest dimecres que s’ha pogut fer.

La nova ubicació ha permès a Teixidors doblar l’espai del taller del carrer Mas Adei fins als 2.500 metres quadrats en una sola planta. Amb això guanya tant capacitat productiva com confort pel personal, amb més distàncies i una zona de descans.

Ocupen bona part de l’espai els vint telers de fusta manuals com els que es feien servir al segle XIX, en plena expansió del sector tèxtil. Amb el trasllat, també creix l’espai de venda de Teixidors. I encara serà més gran quan la zona de magatzem es traslladi a un espai on encara s’ha d’intervenir. La nova botiga servirà per explicar el procés productiu als visitants.

L’edifici, de titularitat municipal, ha estat cedit a la Factoria Social de Terrassa, que ha invertit un milió d’euros per rehabilitar-lo.

Fundada el 1983, Teixidors dona feina avui a 21 persones amb discapacitat intel·lectual. L’espai on s’ha traslladat el van ocupar, durant uns anys, els grups de cultura popular mentre s’adequava la nau on ara assagen.

Teixidors 4 Teixidors 3 Teixidors 2 Teixidors 1