Tensió política per les dades de la Festa Major 2017 en la comissió de cultura

El govern municipal fa una valoració positiva de la Festa Major de Terrassa 2017 i considera que ha estat una de les millors dels últims anys a la ciutat. Així s’ha expressat el tinent d’alcalde de cultura  en la comissió informativa de la seva àrea. Amadeu Aguado ha respost així a la petició feta per Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres, Terrassa en Comú i la CUP. Sobre la festa major, li han reclamat una valoració política, dades concretes de despesa, una estimació d’assistència als grans esdeveniments i una relació per sexe dels artistes contractats per als concerts. El regidor els ha remès a la roda de premsa de valoració de la festa major prevista per aquest dimecres a la tarda i a la propera comissió per a la concreció de la resta de les dades sol·licitades. Sobre l’afluència als grans concerts, el govern ha explicat que no disposa d’eines per comptabilitzar-ho. Amb tot, els grups s’han mostrat molestos i pocs satisfets amb la resposta.

D’altra banda, en la comissió també s’ha donat a conèixer que l’Escola d’Educació Especial Crespinell reclama a l’ajuntament un edifici municipal per ampliar les seves instal·lacions. Els seus representants participaran en la propera reunió per exposar la seva demanda.

Un altre dels temes tractats han estat les bases per a l’atorgament de 3 beques de recerca per a estudiants universitaris. Són 8.000€ a repartir entre un doctorat i dos treballs de final de grau. Aquest any les bases seran similars a les de l’anterior edició. Per a les properes, el govern estudiarà incrementar la partida amb els ingressos que ja no ha de destinar a la UNED.

En un altre àmbit, el proper ple haurà d’aprovar inicialment el nou reglament del consell municipal de la cultura i les arts de Terrassa.

Finalment, la comissió també ha resolt dissoldre el Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Local Pública de la demarcació del Vallès Occidental Oest – Terrassa. Amb l’entrada en funcionament de la TDT, la llei obligava a crear aquest ens que, amb el temps i en aquest cas, ha perdut la seva funcionalitat.