Tercer dia de vaga dels metges d’Atenció Primària

Aquest dimecres és el tercer dia de la vaga de metges amb un seguiment, si fa no fa, similar al d’ahir. Pel que fa a Terrassa i més en concret a l’Atenció Primària depenent de Mútua Terrassa, un 53% dels metges estan secundant la vaga, mentre que el seguiment de la protesta per part dels facultatius de l’Hospital de Mútua és d’un 28%.

Els serveis mínims decretats en aquesta tercera jornada per a metges de família i pediatres han passat del 25% al 33%. El sindicat Metges de Catalunya manté la vaga després que no s’hagi arribat a cap acord en les diverses reunions mantingudes fins ara amb l’Institut Català de la Salut.

Les dues parts reconeixen aproximacions, però de moment no s’ha desencallat el conflicte. Els convocants de la protesta es queixen de la falta de metges que hi ha a la sanitat pública des de l’esclat de la crisi, fet que comporta una augment de la càrrega assistencial dels facultatius i una disminució del seu poder adquisitiu. La vaga seguirà si no hi ha canvis fins divendres.

Per cert, sota el lema de “Som metges, som sanitat i volem qualitat”, per aquest divendres està prevista a Terrassa una manifestació convocada pel col·lectiu Metges de Catalunya. La protesta partirà a les 11 del matí de forma simultània des del CAP Rambla i CAP Sant Llàtzer per concentrar-se al migdia a la plaça Vella i acabar davant de l’Ajuntament de Terrassa, al Raval de Montserrat.