Teresa Ciurana: “Necessitem reordenar l’oferta de la Formació Professional a Terrassa”

Terrassa reordenarà els instituts i centres docents per reubicar una part de l’Ensenyament Secundari, i crear nous centres d’ensenyament integrats exclusius per a la Formació Professional. Un dels principals requisits per a la creació d’un centre integrat d’FP, és treure l’Ensenyament Secundari de tots els centres on també s’imparteix la Formació Professional. El primer centre integrat de Terrassa es podria fer al Parc Audiovisual.

Aquest dilluns, el Govern ha explicat als Ajuntaments del Vallès Occidental, els seus plans per a la implantació dels centres integrats per a la Formació Professional. Una jornada en la qual també hi han participat els consells de la FP de diversos municipis, la CECOT, la PIMEC i sindicats del sector.

La idea és que els centres integrats per a la Formació Professional puguin impartir tot el cicle d’aprenentatge professional que va des de les diverses titulacions, a la formació ocupacional o la formació continuada al llarg de la vida laboral. Cada centre es podria destinar a un dels sectors professionals.