Teresa Marçal, reconeixement a més de quaranta anys d’ensenyament musical

La psicopedagoga i professora del CEM Teresa Marçal ha estat escollida Música de l’Any per l’associació Enfoc Musical. És la directora pedagògica del Centre d’Educació Musical, que va fundar fa 41 anys amb el seu marit, Ramon Rius i que va sacsejar l’ensenyament musical a la ciutat amb una proposta alternativa.

La visitem just abans d’un taller amb nadons per aprendre cançons i rebre els primers estímuls musicals. Al CEM fa classes de llenguatge musical i és la responsable del cor infantil i del Centre Tomatis, un mètode d’ajuda personal basat en la millora de l’audició. De fet el CEM es caracteritza per adaptar les classes a les necessitats dels alumnes i atendre especifitats particulars.

A banda de la vessant docent, Teresa Marsal adapta al català continguts de cant coral i tradueix llibres de llenguatge musical. Les escoles de música tendeixen a ampliar l’oferta formativa amb noves disciplines per atraure un ventall més ampli de població. Marçal, però, considera que les administracions no donen prou importància a l’ensenyament musical.

Marçal rebrà el premi Músic de l’Any pels volts del Dia Internacional de la Música, al juny.