Terrassa a la Conferència Anual Eurocities a Romania

Terrassa ha participat a l’obertura oficial de la Conferència Anual Eurocities 2024, la xarxa de ciutats europees. L’esdeveniment té lloc a la ciutat de Cluj Napoca de Romania i es tancarà aquest 31 de maig, amb l’Assemblea General de la xarxa.
La regidora de Relacions Internacionals, Rosa Boladeras, ha assistit a l’acte amb el títol ‘Ciutats per una Europa verda, innovadora i resilient per a tothom’, la Conferència Anual d’Eurocities 2024 ofereix als participants l’oportunitat de discutir amb la resta de ciutats europees com abordar l’increment de les necessitats de la ciutadania per promoure el benestar dels seus habitants en un món canviant. També permet desenvolupar les inversions i els talents necessaris per ser més ecològics, més innovadors i més resilients.
La xarxa de ciutats europees promou a Cluj-Napoca debats per garantir que les parts implicades contribueixin als objectius climàtics de les ciutats, com utilitzar el finançament europeu per augmentar la innovació local, impulsar les pimes i retenir el talent per a la transformació verda i digital, o desenvolupar associacions entre les ciutats i les zones rurals locals per oferir, per exemple, alimentació sostenible i energies renovables.

Rosa Boladeras presideix una reunió de ciutats espanyoles a Romania

Rosa Boladeras ha presidit aquest dimecres la reunió de ciutats espanyoles participants en l’Assemblea Anual d’Eurocities.

En aquesta reunió els representants de les ciutats han exposat les seves estratègies d’internacionalització i els projectes prioritaris en l’àmbit internacional. També han compartit noves fórmules de coordinació amb la resta de ciutats espanyoles. L’objectiu és poder aprofitar millor els recursos d’Europa a través de la xarxa de ciutats europees Eurocities. Es tracta d’una reunió prèvia a l’obertura oficial de l’assemblea. Hi han participat representants de les ciutats de Barcelona, Bilbao, Fuenlabrada, Gijón, Madrid, Màlaga, Rubí, València, Valladolid i Saragossa.

[Font imatges:  Ajuntament de Terrassa]