020822 Canviar L'educació Per Canviar El Món

Terrassa acollirà “Canviar l’educació per canviar el món”

Lafede.cat ha escollit Terrassa per celebrar la IV Trobada d’intercanvi d’experiències educatives per a la Justícia global. Sota el títol “Canviar l’educació per canviar el món“, l’esdeveniment se celebrarà els dies 14 i 15 d’octubre al Centre Cívic President Macià. S’anuncia com un punt de trobada per promoure l’intercanvi i el treball en xarxa entre agents educatius i socials.

El moll de l’os de les jornades serà dissabte dia 15. S’hi mostraran un total de 18 pràctiques educatives transformadores d’àmbit local. Alguns exemples d’entre les que ja s’han publicat al programa previ tracten temes com els feminismes,  la justícia ambiental i la interculturalitat crítica.

La trobada, però, arrencarà divendres 14 a la tarda amb dos debats. El primer es titula “Per què el jovent acaba sent activista?” i, moderat per l’educador social Antonio Alcántara, comptarà amb diferents joves. El segon porta per nom “Construir societats justes” i en aquest cas hi participaran els representants de diferents administracions. La moderadora serà la periodista de Canal Terrassa Laura Contreras.

Lafede.cat és una agrupació de 124 ONGs catalanes, entre les quals només una d’egarenca: la Fundació World Vision Internacional – Catalunya. En l’organització de “Canviar l’educació per canviar el món” també hi participen altres organismes com són l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Departament d’Educació i Consorci d’Educació de Barcelona, el Centre Promotor d’APS, Escoltes Catalans i l’Escola Lliure del Sol.

L’aforament de la IV Trobada d’intercanvi d’experiències educatives per a la Justícia global és limitat i per assistir-hi cal omplir un formulari. Dissabte al matí hi haurà servei d’acollida per a infants de 3 a 12 anys.