Terrassa acull aquest dijous la final de la lliga de futbol sala de salut mental

L’activitat física i la salut és un binomi indissoluble. Els Serveis de Rehabilitació Comunitària i els Centres de Dia tenen com a objectiu que les persones adultes amb trastorn mental millorin la seva qualitat de vida.

Al costat d’altres activitats cognitives, psicològiques i socials, practicar un esport d’equip potencia l’autoestima, millora la condició física, redueix l’ansietat, introdueix hàbits saludables i serveix per combatre l’estigma social i els mites que envolten aquestes malalties, entre altres coses.

Així, 10 dispositius de 8 poblacions de la província de Barcelona, entre elles Terrassa, participen des de fa dues dècades en una lliga de futbol sala, que es disputa d’octubre a maig. El Servei de Rehabilitació Comunitària de Terrassa està gestionat pel Consorci Sanitari (SRCT). Cada any, una d’aquestes ciutats acull la final i aquesta vegada, la 20a edició, se celebrarà el proper dijous, 14 de juny, a l’Estadi Olímpic.

Uns 120 jugadors participaran en aquesta final, concebuda com una minilliga amistosa. Es repartiran en 8 equips formats barrejant futbolistes de totes les poblacions.

L’entrega de trofeus es preveu cap a la 1 del migdia del dia 14. S’entregaran els premis de la lliga ordinària, i també els d’aquesta final i els dels jugadors més esportius de la jornada.

Terrassa ja va acollir una final de la lliga de futbol sala de salut mental al 2006.