Terrassa acull el 69è concurs nacional de sardanes

Terrassa ha acollit el 69è concurs de sardanes. Setze colles s’han presentat a la ciutat per participar en una competició organitzada per l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits. El concurs ha tingut dues categories diferents: el campionat de Grans i el de Veterans. Aquesta és una de les semifinals del campionat de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. Amunt i Crits explica com ho han organitzat.

Les colles han vingut de diferents poblacions com ara Barcelona, Sant Vincenç els Horts, Vic, Tarragona o Sabadell. Expliquen que la situació política ha afectat als assajos. Pel que fa a premis, en la categoria de Grans la colla barcelonina Violetes del bo ha quedat primera i en la de Veterans la Colla Sabadell.

A la tarda s’ha fet el concurs de sardanes revesses individual, que consisteix en endevinar el tiratge de les peces, i el Trivicrits per tots els assistents que hi volguessin participar.

En la categoria infantil Ivet Alzara de Terrassa ha quedat primera, Lluís Carall de Sant Vicenç dels Horts ho ha fet en la juvenil, el badaloní Jaume Roca ha guanyat en la categoria Gran i Joan Aracit de Barcelona en la Veterana. El Trivicrits se l’ha emportat el terrassenc Josep Colom.