Terrassa afronta la pandèmia amb el tancament dels comerços

Les mesures de prevenció davant el brot del nou coronavirus han fet tancar la majoria de comerços de Terrassa. La imatge dels carrers buits dissabte al matí era ben diferent a la de qualsevol altre cap de setmana: persianes abaixades, poca gent passejant i més silenci de l’habitual. On hi havia especial afluència era als establiments de primera necessitat, com les farmàcies i les botigues d’alimentació. És per això que molts establiments han incidit en les recomanacions del Departament de Salut respecte la higiene i la distància entre persones, a través de cartells a l’entrada on limitaven excepcionalment l’aforament del comerç.

La consigna era clara des de divendres a la nit: tancar bars, restaurants, perruqueries i locals culturals i d’oci. Tot i que els propietaris d’alguns d’aquests negocis han arrencat el cap de setmana amb normalitat, la gran majoria ha acabat marxant cap a casa, fos per advertència expressa de les autoritats policials, fos en veure la situació als carrers. La majoria de terrassencs han acceptat el confinament amb més o menys resignació però conscients de la necessitat de seguir les recomanacions sanitàries.

La previsió és que aquestes mesures de contenció pel coronavirus s’allarguin almenys durant les pròximes dues setmanes, tot i que és possible que a mida que avancin els dies se n’afegeixin de noves o s’hagin d’allargar les actuals.