Terrassa agraeix 25 anys de lluita a la Comissió de la SIDA

L’Organització Mundial de la Salut va decretar el 1988 que l’1 de desembre fos el Dia Mundial de la Sida. Des d’aleshores països i ciutats de tot el món han organitzat activitats i actes reivindicatius per avançar en la investigació contra el virus, donar suport a les víctimes i en contra la discriminació dels malalts. Aquest dilluns l’Ajuntament de Terrassa ha fet un homenatge a les persones i entitats que des de fa 25 anys treballen per combatre la malaltia a la ciutat des de la “Comissió de la Sida”. Una comissió creada el 1994 i formada per Actua Vallès, AIDE, Associació ALBA, Mútua i el Consorci Sanitari i el col•lectiu LGTBI.

La cúpula del Teatre Principal ha acollit una conferència retrospectiva sobre l’evolució de la malaltia a Catalunya i a Terrassa des de que l’any 1981 es va detectar el primer cas al món. La lluita contra la Sida al món es marca l’any 2030 per arribar al 95 per cent de casos diagnosticats, que el 95 per cent dels pacients rebin tractament i que el virus s’hagi suprimit en el 95 per cent de les persones infectades. Finalment arribar a la discriminació Zero per a tots els casos des d’aquest mateix any.

Per això durant tota la setmana Terrassa ha organitzat diferents activitats com la promoció de la prova ràpida i gratuïta als CAP’s, i diferents punts informatius i repartiment de preservatius en centres d’ensenyament, centres cívics i biblioteques. Els actes per commemorar el Dia mundial de la Sida han acabat amb una Batukada que ha arribat fins al Raval de Montserrat on s’ha llegit un manifest en contra la discriminació.