Terrassa aposta per l’energia intel·ligent i sostenible

82 places fotovoltaiques de la potència més gran que hi ha al mercat ja estan instal•lades sobre el terrat de l’edifici B dels Serveis Centrals. És el primer equipament en tenir-les i l’alcalde ha visitat les obres. Al llarg dels propers mesos, 14 més tindran el seu propi dispositiu. En total, 15 edificis públics i 2.000 plaques fotovoltaiques que generaran energia renovable per a autoconsum i reduiran les emissions de diòxid de carboni. En alguns moments, fins i tot, produiran energia sobrant que es podrà injectar a la xarxa de distribució.

L’eficiència energètica en edificis municipals és una de les tres línies d’actuació del projecte Terrassa Energia Intel•ligent. La segona pota és la substitució de l’enllumenat públic actual per 28.800 fanals de tecnologia LED. Els operaris han començat per les avingudes.

La tercera actuació destacada del TEI és la renovació del parc de vehicles de transport públic urbà. El passat divendres es van presentar els 10 nou autobusos híbrids urbans que s’incorporen a la flota de Transport Municipals d’Egara S.A. (TMESA).
Els beneficis del projecte, econòmics i mediambientals, revertiran en la ciutat i també en el planeta.

Vega afirma que l’administració té un compromís en la lluita contra el canvi climàtic i vol ser exemple per a la ciutadania. Així, durant la Setmana del Medi Ambient es faran tallers perquè els particulars també inicien aquest camí cap a les energies renovables.

La inversió inicial del TEI està valorada en 22 milions d’euros en un any. A partir del març del 2020, i durant catorze anys, l’Ajuntament pagarà a l’empresa concessionària -que també s’encarrega del manteniment del la xarxa durant aquest període- amb els estalvis generats en la factura energètica.

Terrassa ha signat el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia. El compromís és reduir en un 40% les emissions de diòxid al 2030. Amb el TEI, aquest objectiu se superarà l’any que ve.