Terrassa Arts Escèniques i Kadia Faraux reflexionen sobre la identitat amb el projecte ‘Los Extranjeros’

La dansa com a llenguatge universal per expressar els sentiments. Compartir emocions, històries i sensacions a través del cos. Aquesta és la premissa de ‘Los Extranjeros’, un projecte que està començant a germinar aquests dies entre els bastidors del Teatre Principal i que veurà la llum el 14 de gener amb la presentació al públic en aquesta sala.

La companyia de Kadia Faraux coordina aquest treball sobre la identitat i l’acceptació de l’altre i ho fa amb dos punts de vista, el que aporten les ciutats de Lió i Terrassa, les seves realitats i la seva gent.

Un espectacle que veu de l’obra del mateix nom d’Albert Camus, amb música original interpretada en directe i lectura de textos per reflexionar sobre la idea de ser estranger en la cultura mediterrània.

Dues de les seves participants són la Nadia i la Naia, que ja van coincidir l’any passat en el projecte Virals Terrassa, una experiència d’aprenentatge participatiu i un laboratori de creació on els joves prenen consciència de si mateixos i de la importància de l’art com a eina de transformació personal i col·lectiva. ‘Los Extranjeros’ els ha permès entrar en contacte amb la dansa afro-pop i contemporània.

El grup de joves d’entre 15 i 25 anys es va conèixer al juliol a Lió i aquests dies assaja a Terrassa. L’activitat tindrà continuïtat durant els propers mesos per donar forma a aquesta iniciativa municipal impulsada per Terrassa Arts Escèniques.