Terrassa Arts Escèniques torna amb propostes per al mes de juliol

Majoria de propostes gratuïtes i només una de pagament: aquesta és la programació d’estiu que ha presentat aquest dijous Terrassa Arts Escèniques. Sota el títol Arts escèniques desconfinades s’apleguen unes propostes variades tant pel que fa al contingut com pel que fa als escenaris, els quals canvien els teatres per bars i espais verds de la ciutat. La majoria d’actes, a més, es podran seguir també en línia. L’únic espectacle de pagament serà l’obra Amics, el dissabte 11 de juliol amb Dafnis Balduz i Carla Barroso. El muntatge es presenta com la trobada entre dos amics artistes i, a la vegada, entre el text teatral i la musical. Encara és un misteri on es representarà: les entrades ja es poden adquirir per internet a un preu de 7€ amb l’advertència que encara s’ha de determinar a quin espai es farà, però a la sinopsi de l’obra es parla de recuperar les places “per omplir-­les de música, poesia i bon humor” i de regalar un recital als terrassencs i terrassenques amb “el Teatre Principal de fons”. Sigui com sigui, l’organització assegura que tots els espectacles del cicle es faran seguint fil per randa totes les mesures de seguretat.

El tret de sortida el donarà el dimecres 1 de juliol el creador barceloní Quim Bigas amb una performance en vídeo creada expressament per a Terrassa i que durà per títol {Rumiar} Implicar el món – Capítol 4: Terrassa. Es podrà seguir des de diversos bars de la ciutat i també en línia. El mateix Bigas repetirà l’endemà dia 2 de juliol amb el conjunt del projecte {Rumiar}, que a més d’aquest darrer capítol dedicat a Terrassa també s’ha fixat en les ciutats de Mataró, Olot i Lloret de Mar. Els dimecres 15 i 22 de juliol, el duet Livemedia, format per Maria de Marias i Andrew Colquhoun presentarà en dos actes Un entorn, un mitjà, un món: una certa contemporaneïtat. Són una sèrie de lectures i actuacions de vídeo que tindran lloc a l’Anella Verda i les Antigues Rieres. Finalment, al llarg de tot el mes de juliol la residència Am I Bruce Lee del ballarí i coreògraf Junyi Sun generarà una sèrie d’activitats restringides a col·lectius concrets com la comunitat xinesa i els gimnasos d’arts marcials.

Aquesta ha estat la primera programació de Terrassa Arts Escèniques sota la nova direcció de Giulia Poltronieri, gestora cultural nascuda a Itàlia però resident a Barcelona des de 2004. La programació de Terrassa Arts Escèniques forma part del cicle Fem Estiu organitzat per l’Ajuntament de Terrassa i que defensa el lema “Un estiu per a tothom”.

JUNYI SUN – Am I Bruce Lee ©Tristan Perez-Martin