Terrassa busca per segona vegada un nou Síndic de Greuges

Arranca el segon procés per escollir el nou Síndic de Greuges Municipal, una figura administrativa de defensa dels drets dels ciutadans en front de les mateixes administracions. Aquest dilluns és el primer dia que es poden presentar les candidatures perquè els aspirants puguin ser escollits en una elecció popular. Després d’un primer intent fallit, l’Ajuntament ja ha tramitat la modificació del reglament que defineix com un procés participatiu i no una consulta ciutadana com en l’anterior elecció.

Els aspirants tenen ara un mes per presentar el seu projecte. Es poden presentar candidatures a títol individual o bé col•lectives per part d’alguna entitat o associació. A partir d’avui també s’inicia la campanya informativa per divulgar tot el procés. Entre el 23 de novembre i el 15 de desembre es faran debats entre els diferents aspirants per difondre totes les opcions i contraposar idees. Entre desembre i gener és prevista la convocatòria de les eleccions que duraran un sol dia i només es podrà votar de forma presencial.

Així, s’elimina el vot per correu electrònic per les irregularitats que es van detectar en l’anterior procés. La votació es podria fer en els diferents centres cívics de la ciutat. Després i segons el resultat, la Junta de Portaveus designarà un nom que elevarà a l’alcalde i aquest el portarà al ple municipal per a la seva aprovació. Aquest nou procés arriba amb els grups dividits. Terrassa en Comú se n’ha desmarcat per no incloure el vot electrònic. Aquest fet també ha provocat les reticències d’Esquerra tot i el seu suport al procés. Ciutadans considera que es restringeix la participació i el Partit Popular s’hi oposa perquè fins ara l’elecció del Síndic no s’havia fet a través d’una consulta.