Terrassa celebra el 30è Dia Universal dels Drets dels Infants

Tots els nens i nenes tenen, des del moment del seu naixement, uns drets que són inalienables i obligatoris. Es van recollir a la Convenció sobre els drets de l’Infant de 1989. Aquest document es va fer perquè la declaració de 1959 no era d’obligat compliment.

Cada 20 de novembre es commemora l’aprovació per part de les Nacions Unides d’aquell compromís en ferm. Terrassa se suma, un any més, a aquesta celebració amb un seguit d’activitats. L’acte central, al Teatre Principal, ha estat organitzat pel Servei de Ciutadania amb la col•laboració del Servei d’Educació i la Sindicatura Municipal de Greuges.

L’alumnat de 2n de Batxillerat d’Arts Escèniques de l’Institut Torre del Palau ha preparat per a l’ocasió l’espectacle titulat “Quins drets tinc?”. El muntatge fa servir la dansa, la música en directe i el teatre com a eines per identificar alguns d’aquests drets: a la pau, a l’educació, a la identitat, a jugar , a la llibertat d’expressió i a la igualtat entre homes i dones, per exemple.

La Síndica de Greuges, Isabel Marquès, i la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana, han parlat de la importància d’aquesta celebració davant més de 600 alumnes de 5è i 6è de primària de 7 escoles (Salesianes, Marquès Casals, Abat Marcet, l’Auró, El Cim, Ramon Pont i Sagrat Cor).

Després d’aquesta primera sessió, n’hi ha programades dues més: una al matí, per a alumnes de secundària i la segona, al vespre per a tota la ciutadania.A més, la plaça Vella acull aquest dimecres a la tarda una trobada d’esplais. Al districte 3, per segon any consecutiu, diferents entitats i associacions també celebren la diada.

I Canal Terrassa emetrà diumenge a dos quarts d’onze de la nit un programa dedicat a tractar la importància d’aquests drets, especialment els de l’educació, la participació i al temps lliure.