Terrassa celebra el Dia Mundial del Circ amb èxit i reivindicació

Terrassa ha celebrat aquest dissabte el Dia Mundial del Circ. Ho ha fet amb el protagonisme de l’Associació Tub d’Assaig 7.70, l’escola de circ de la ciutat i que l’ha convertit en una de les ciutats amb més presència d’aquesta art escènica a Catalunya.

Un Dia Mundial del Circ farcit d’activitats per a tots els públics, i que s’ha estrenat amb una mostra de les residències que s’han fet els darrers mesos al Lab 7.70, l’espai de creació de circ que acull la sala d’assaig de l’entitat, estrenada el 2018 i que aquest dissabte també ha acollit els principals espectacles. A més de la mostra de residències, també hi ha passat un cabaret de circ amb clown, equilibristes, trapezistes i, és clar, un públic totalment entregat malgrat totes les mesures de seguretat.

I és que les entrades de totes les activitats es van esgotar en poques hores, una dada que omple d’optimisme els propis organitzadors després d’un any molt complicat.

A més dels espectacles de circ, la jornada s’ha completat amb la presentació del llibre “Profesionales del circo social” i amb un seguit de tallers de circ per intentar sumar nous adeptes a la causa També hi ha hagut espai per a la reivindicació, amb les lectures del manifest de la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya que critica la precarietat del sector i la manca d’atenció a la cultura per part de les administracions, celebrant, això sí, el compromís, la feina i l’esforç dels artistes de circ.