Terrassa celebra la XVIII Fira Modernista a través de les pantalles

Aquest cap de setmana Terrassa ha celebrat la XVIII edició de la Fira Modernista. Ha estat, però, una fira virtual: sense actes ni parades als carrers, tota l’ambientació de l’entrada al segle XX s’ha traslladat a les xarxes socials. Són molts els terrassencs que han compartit fotografies i vídeos recordant edicions d’altres anys, o que fins i tot han tirat d’enginy per fer-ne de nous i més adequats a l’edició 2020.

Una trentena d’entitats també han volgut participar d’un esdeveniment que ha volgut resistir la pandèmia des de les pantalles. El Centre de Documentació i Museu Tèxtil ha celebrat la tradicional desfilada de moda modernista des de casa, mentre que Terrassa Turisme ha ofert una visita virtual pel patrimoni modernista de la ciutat i la Banda de Terrassa hi ha posat música amb una interpretació telemàtica d’Alexander’s Ragtime, una peça composta per Irving Berlin el 1911. La regidoria de Polítiques de Gènere, per la seva banda, va convocar per dissabte una manifestació virtual de dones obreres i sufragistes a través d’un vídeo sobre la història de la lluita feminista. Fins i tot s’han afegit a aquesta Fira Modernista virtual organismes de fora la ciutat: aprofitant que l’edició d’enguany havia de centrar-se en l’esport, la Filmoteca de Catalunya ha compartit imatges de boxa del 1896. La temàtica esportiva es mantindrà en la propera edició de la Fira.

El que s’allargarà encara fins diumenge vinent és el concurs de fotografies a Instagram: la VIII edició del certamen convida a prendre noves fotografies dels elements relacionats amb la Fira o el patrimoni modernista terrassenc, sempre seguint les normes de seguretat, prevenció i protecció a l’hora de capturar-les. Les fotografies guanyadores s’anunciaran en una data a determinar a finals d’aquest mes de maig.