Terrassa celebrarà el Dia Internacional i la Nit dels Museus amb una àmplia oferta d’activitats

Un any més Terrassa se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus que aquest any coincideix amb la Nit dels Museus. I ho fa una àmplia oferta d’activitats concentrada el cap de setmana. Aquesta edició tindrà com a lema Museus per l’Educació i la Investigació.

Així, el Museu de Terrassa ha programat un ampli ventall d’activitats que comencen divendres 17 amb la inauguració de l’Exposició La Imatge de la Festa al Castell Cartoixa de Vallparadís. També s’han programat jornades de portes obertes dissabte i diumenge al mateix Castell Cartoixa, a la Seu d’Ègara i a la Casa Alegre de Sagrera. Dissabte a la nit es celebrarà el Festival Internacional Els Cineminuts.

Pel que fa a diumenge, es proposa la ruta El Museu de Terrassa. Una història de defensa del patrimoni i l’activitat infantil Contes i Jocs al Museu.

Per la seva banda, el MNACTEC també ofereix jornades de portes obertes i diverses activitats gratuïtes. Així han preparat un escape room, una classe i una ballada de swing, passejades per les voltes de la teulada del museu i visites teatralitzades.

Per últim,  el Museu Tèxtil  també se suma a la iniciativa i dissabte obrirà portes de les 6 de la tarda a les 12 de la nit. Es podran visitar 3 exposicions: L’ull de l’agulla, amb fotografies de moda de Manuel Outumuro; Un museu, mil trames modernistes, que mostra el patrimoni modernista del museu i creacions d’alumnes de diversos centres d’art, disseny i moda que han repensat el Modernisme, i la tercera és La Fira Modernista i els seus fotògrafs. Com a colofó dissabte es podrà fer la visita comentada al taller de restauració tèxtil. També s’oferirà l’espectacle de teatre físic de petit format De fil a filles.