Terrassa Centre demana mesures per facilitar l’aparcament en les noves àrees de vianants

Fa un mes de la posada en marxa de les noves àrees de vianants al centre de la ciutat, una mesura que suposa un important canvi en la mobilitat, sobretot, per al trànsit rodat. I és que cada vegada es limita més l’accés dels cotxes, apostant per mitjans de transport més nets amb l’objectiu de reduir la contaminació i els nivells de soroll.

El sector del comerç ja va mostrar els seus dubtes davant d’aquests canvis i ara que ja fa unes setmanes que han entrat en funcionament, lamenten que s’han complert els seus temors: les restriccions en el trànsit han comportat un descens de visitants i, per tant, de compres.

Per això, Terrassa Centre ha fet públic un comunicat per reclamar a l’ajuntament mesures que facin més accessible el centre històric, tant a peu com en vehicle privat. Demanen facilitats de mobilitat i aparcament per a la ciutadania que vagi al centre a passejar i comprar per, d’aquesta manera, afavorir l’activitat econòmica de la ciutat i la identitat del centre.

Tot i que l’associació de comerciants reconeix que l’ampliació de l’illa de vianants és una acció correcta per viure en una ciutat més saludable, segura i confortable, assegura que fa mesos que sol·licita a l’ajuntament millores en la senyalització i l’accessibilitat a les noves illes de vianants, amb actuacions concretes per facilitar l’aparcament.