Terrassa Centre proposa un joc amb les paraules i expressions terrassenques

A Terrassa li diem al lloc on s’escalfaven les pinyes per treure els pinyons. Tu, com ho dius?

Aquest és el joc que ens proposa de nou Terrassa Centre per animar el comerç fins el 21 de juny. Als establiments els clients hi podran trobar un quadern amb preguntes que només es poden respondre amb paraules, expressions i dites típicament terrassenques. Per facilitar-ho una mica, als aparadors hi haurà plafons amb algunes pistes. Quan es completin les 30 preguntes es podrà aconseguir el llibre on vénen totes explicades, editat amb l’ajuda de l’Arxiu Històric Comarcal. Ha estat possible gràcies a una feina de consulta popular, amb aportacions de ciutadans, i de consultes a llibres i diccionaris antics. La gràcia, a més, és que hi ha una descripció etimològica. ‘Ocell de pluja’, ‘fer una maquinada’, ‘potro’, ‘quadrant’ o ‘quarto de reixa’ en són només algunes.

Terrassa Centre proposa aquest joc després que l’any passat fes el mateix per redescobrir la història dels carrers del Centre.

A la presentació de la campanya hi ha assistit Joan Gunfaus, el fill del creador de la conegudíssima ‘Mery’, un altre nom terrassenc que ha fet fortuna. Per cert, al lloc on s’escalfen les pinyes per treure els pinyons, els terrassencs en diem ‘mugarada’.