Concentració Violència Masclista

Terrassa clama contra la violència masclista en una concentració al Raval

El Raval de Montserrat de Terrassa es va omplir aquest divendres per clamar contra la violència masclista en una concentració organitzada per Feministes Anticapitalistes de Terrassa. Centenars de persones es van concentrar d’urgència davant de l’Ajuntament en repulsa als feminicidis de les últimes setmanes, com els casos, aquest mateix divendres, de Rocío Caíz i d’Olivia Gimeno, assassinades per la seva exparella i el seu pare respectivament.

La concentració també es va fer en protesta per l’empresonament de Juana Rivas per haver-se negat a entregar els seus fills al seu exmarit, a qui havia denunciat per maltractament.

El manifest llegit per Feministes Anticapitalistes en Xarxa denuncia “totes les formes de violència cisheteromasclistes” causades per un sistema “capitalista, patriarcal i colonial“, i denuncia que les institucions són incapaces d’aturar aquesta violència i de reparar els danys a les víctimes, i que el marc legal continua “qüestionant les dones i vulnerant els seus drets”.

El col·lectiu assegura que continuarà assenyalant els culpables, com ara la societat que “invisibilitza i normalitza” les violències masclistes, les institucions que “no proposen solucions reals per posar fi al terrorisme masclista” o el sistema judicial que perpetua la “immunitat dels agressors”.

En total, hi ha hagut 38 feminicidis aquest any a l’estat espanyol. Des del 2010, la xifra és de 1.215 víctimes mortals.