Terrassa commemora el 150 aniversari del naixement d’Aureli Capmany

Terrassa se suma als actes que hi ha arreu de Catalunya per commemorar el 150è aniversari del naixement del Folklorista Aureli Capmany. La seva tasca va ser Cabdal per a l’estudi de la cultura popular catalana: els contes, la dansa, la cançó, la imatgeria festiva, les llegendes, els refranys i la música. Va ser un dels fundadors de l’orfeó Català i l’impulsor de la revista infantil En Patufet. Per aquest motiu la Biblioteca del Districte 4 acull l’exposició ‘Tebeos i patufets’. Les revistes infantils a Catalunya’, on es mostren les principals publicacions per infants i joves que s’han publicat des de principis del segle XX fins a l’actualitat i que es podrà visitar fins el 25 de maig.

Les activitats de commemoració de 150 aniversari d’Aureli Capmany van començar de passat 10 d’abril amb l’organització d’un concurs de dibuix al voltant de la revista En patufet en la que hi ha participat 400 nens i nenes de P5 de vuit escoles. Acabaran aquest dijous amb una festa ciutadana per inaugurar el parc d’En Patufet, un espai situat a la placeta de Miquel Utgès de Ca N’Aurell, on s’han instal·lat un seguit de jocs infantils inspirats en el popular conte infantil.

Durant el tercer trimestre d’aquest any, l’Ajuntament també prepara activitats per commemorar un altre naixement: el centenari del de la novel·lista Maria Aurèlia Capmany, filla d’Aureli Capmany, i que dóna nom a un dels Centres Cívics de Terrassa.