Terrassa commemora el centenari de la visita d’Albert Einstein a les Esglésies de Sant Pere

Aquesta placa ubicada a la façana de l’Escola Industrial a tocar del carrer Colom recorda el pas d’Albert Einstein per Terrassa. Va ser el 24 de febrer del 1923 i ho va fer acompanyat de l’aleshores president de la Mancomunitat de Catalunya, Josep Puig i Cadafalch. Amb ell i amb el president de la Junta de Museus de Terrassa, Domènec Palet i Barba, van visitar les Esglésies de Sant Pere.

Aquesta setmana es compleixen cent anys d’aquells fets que van portar Einstein a Barcelona per impartir un curs de tres conferències sobre la relativitat. I precisament la nostra ciutat ho commemorarà dissabte amb un programa d’actes on les Jornades de la Relativitat organitzades per l’Agrupació Astronòmica de Terrassa, per setzè any consecutiu, en seran l’eix vertebrador. Es faran a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa i culminaran amb un concert de músics científics a càrrec del Quartet Brossa, en el marc del cicle Sons del Temps.

La programació especial començarà divendres a les 17.30 a la Seu d’Ègara amb una activitat adreçada a infants de 3 a 10 anys i continuarà a les 19h a LaFACT amb una conferència sobre la fascinació per les Esglésies de Sant Pere, a càrrec de Carles Sánchez, director de la candidatura de la Seu d’Ègara a Patrimoni Mundial de la UNESCO.