Terrassa commemora el Dia de les Persones amb Discapacitat amb una nova cursa solidària virtual

Terrassa se suma, un any més,  a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre. I ho fa, amb una programació d’actes lúdics i de sensibilització . Les activitats  tindran lloc entre el 19 de novembre i el 3 de desembre amb un format híbrid, que combina la part presencial i la part telemàtica.

El 19 de novembre comença la segona edició de la Cursa solidària virtual per les Capacitats Diverses. Per tant es  convida a sumar quilòmetres per fer visibles les persones amb diversitat funcional. Es podrà participar i seguir l’evolució de la cursa a través d’aquesta web. On es publicaran fotografies de les persones participants i sumarà quilòmetres en un mapa interactiu amb totes les contribucions  a la cursa. L’objectiu és sumar els 2.235 quilòmetres que connecten Terrassa amb Sant Sebastià, Oviedo, Còrdova i Palma de Mallorca, ciutats amb vincles solidaris i de cooperació.

Dia De Les Persones Amb Discapacitat Amb Una Nova Cursa Solidària Virtual

Altres actes commemoratius

D’altra banda, es podrà visitar una exposició virtual amb les més de 90 propostes recollides durant el segon Concurs de disseny de la imatge d’aquest Dia Internacional. La mostra es podrà visitar des del 19 de novembre i fins al 3 de desembre a la pàgina web.

El dissabte 27 de novembre tindrà lloc l’acte institucional de commemoració, que recupera la presencialitat. L’acte tindrà lloc de 5 a 6 de la tarda a l’auditori de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa. L’acte,  amb entrada lliure, serà conduït per Jordi Dueso.

Finalment, el divendres 3 de desembre amb la publicació del manifest a les xarxes socials municipals, la il·luminació en taronja de la façana de l’Ajuntament i del Monument de la Dona. A més, s’ha programat la participació a la Mapathon UPC. Es tracta d’una activitat que permet recollir informació sobre l’accessibilitat dels carrers de la ciutat. Ho fa  a través d’un grup de persones que geolocalitza punts clau en un mapa.